ANNONCE

Uønskede frø i tusindvis sendt med posten

6. september 2020 21:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det har fået Amazon til at indføre nye retningslinjer.

Uønskede frø i tusindvis sendt med posten
Sådan ser en af poserne med uønskede frø ud. Foto: Scanpix/Washington State Department of Agriculture

Amazon i USA har lukket for levering af frø, efter at tusindvis af amerikanere har modtaget pakker med frø, de ikke har bestilt. Det skriver BBC.

De nye retningslinjer, der trådte i kraft den 3. september, gør det umuligt for sælgere udenfor USA at sælge frø til kunder i USA, via Amazon. Det samme gør sig gældende for frøsælgere, der befinder sig i USA, og som vil sælge til amerikanske kunder.

BBC skriver, at de mange, mange tusind pakker med frø primært er blevet sendt fra Kina, og hos Amazon har man gjort det klart, at man kan blive straffet, hvis man ikke overholder de nye retningslinjer.

Det er uvist præcist, hvorfor de mange, mange pakker med frø blev sendt, til intetanende borgere, til at starte med, men en teori er, at det var et led i en markedsføringskampagne, der skulle sikre sælgere gode anmeldelser.

BBC skriver, at der i de mystiske pakker var frø fra blandt andet mynte, lavendel og roser, og at det i øvrigt ikke kun er i USA, at der har været et problem med uvelkomne frøpakker.

Ifølge BBC har man i Skotland, tilbage i august, advaret forbrugere mod at bruge frøene, da de kunne skade lokale økosystemer.

BBC skriver, at frøene sendt til amerikanske kunder ikke umiddelbart består af andet end frø til diverse planter, men også i USA bliver man frarådet faktisk at plante frøene ud, da da ikke er til at sige, hvad der sker, hvis frøene fra udlandet, primært Kina, bliver til planter i amerikansk jord.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu