Uønskede mårhunde fundet af agent

7. november 2018 21:13 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Agenten fandt Miljøstyrelsen i egne rækker.

Uønskede mårhunde fundet af agent
Mårhunde med GPS er Miljøstyrelsens våben mod andre mårhunde. Foto Flemming Højer/Scanpix.

Der er fundet mårhunde på Fyn, og det kan betyde, at dyret har spredt sig ud over en større del af Danmark. Det er ikke ønskværdigt ifølge Miljøstyrelsen, der bruger en særlig metode til at opspore og aflive de uønskede dyr.

Miljøstyrelsen skriver, at mårhunden er ønsket i Danmark, fordi den udgør en trussel mod andre rovdyr, fugle og små pattedyr.

“Erfaringer fra andre lande viser, at mårhunden hurtigt spreder og formerer sig, og at den kan udrydde vores beskyttede og truede dyr. Mårhunden er en god svømmer og kan derfor komme til områder, hvor ræve aldrig kommer,” skriver Miljøstyrelsen.

Judasdyr

For at bekæmpe dyret gør Miljøstyrelsen derfor brug af det, man kalder for judasmårhunde. Det er steriliserede mårhunde, der med halsbånd og GPS slippes løs i naturen for at opspore andre mårhunde.

Når det er gjort, bliver dyrene fanget ind, og dyrene uden halsbånd bliver aflivet.

– Vi vil opfordre alle på Fyn til at holde øje med mårhunde og indberette fund til vores indberetningsportal, og vi vil samtidig opfordre jægerne til at nedlægge dyrene”, siger Hans Erik Svart, biolog i Miljøstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Det er vigtigt, at man ikke skyder en mårhund, der er iført halsbånd. Den er et judasdyr, der hjælper mennesket mod sine egne.

Mårhunden kan i øvrigt, ifølge Miljøstyrelsen, være bærer af både rabies og bændelormen Echinococcus multiloculus, der kan være livsfarlig for mennesker, og som i øvrigt kan sprede sig til hjemmehørende vildt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu