ANNONCE

Ups! Her kommer vinden helt bag på Mary

28. september 2019 14:35 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Det var kronprinsessen selv, der klippede det røde bånd, da Kronprinsesse Marys Bro blev officielt indviet lørdag formiddag.

Kronprinsesse Mary forestod lørdag formiddag den officielle indvielse af sin egen bro, Kronprinsesse Marys Bro, over Roskilde Fjord. Samtidig sendte hun tusindvis af motionister af sted på et one mile broløb hen over broen.

Byggeriet af broen, der skal aflaste Kronprins Frederiks Bro og dermed også sikre en hurtigere transporttid over fjorden, har stået på i flere år. Af nogen har den været længe ventet, mens andre er knap så begejstrede for den.

Se billeder fra indvielsen i galleriet over artiklen. Her kan du se, hvordan vinden på broen gav kronprinsessen problemer.

Der er nemlig tale om en betalingsbro. Turen over koster 14 kroner per gang for almindelige personbiler og små busser og 41 kroner for lastbiler og store busser.

Artiklen fortsætter under videoen

Betalingssystemet, der er uden bomme og stop, er uprøvet i Danmark. Man betaler ikke her og nu, men kan i stedet benytte sig af BroBizz eller tilmelde sin bil med et kreditkort via broens hjemmeside og betale via nummerpladeregistrering.

Den officielle indvielse begyndte klokken 10.40 med brosang samt taler af Leif Tullberg, bestyrelsesformand for Fjordforbindelsen Frederikssund,  John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune, og transportminister Benny Engelbrecht. Herefter klippede kronprinsessen det røde bånd.

Festen fortsætter

Men dermed er det langtfra slut med festlighederne. Lige siden klokken ni har der været arrangementer på en festplads, der er anlagt til formålet. Her går det løs med et hav af forskellige tiltag helt frem til sidst på eftermiddagen.

Det vil også fortsat være muligt at bevæge sig ud på broen til fods eller på cykel.

Trods den officielle indvielse af Kronprinsesse Marys Bro i dag, åbner den dog først for biltrafik på mandag den 30. september.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu