Uro efter efter dødsdomme i Egypten

9. marts 2013 11:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Uro efter efter dødsdomme i Egypten
Billede mangler

EGYPTEN: Stadfæstelsen af dødsdommene lørdag formiddag over 21 fodboldfans i den egyptiske storby Port Said ved Suezkanalen, har udløst uro i byen ved kanalen.

 

Reuters oplyser, at færgetrafikken er ramt, efter at 2.000 demonstranter forhindrer bilfærger i at krydse Suez.

Samtidig har demonstranter kappet fortøjningerne til en række mindre forsyningsskibe, der servicerer skibstrafikken i kanalen. Demonstranterne håber åbenlyst på, at skibene driver med strømmen og generer trafikken på kanalen.

Reuters skriver, at militærpoliti har fået styr på fem skibe og sejlet dem tilbage til Post Said, men to driver fortsat rundt i kanalen, meddeler bureauet.

Byen var i februar sidste år scene for voldsomme optøjer efter en fodboldkamp mellem det lokale hold Al-Masry og Kairo-klubben Al-Ahly.

Ved slutningen af kampen løb voldelige Al-Masrys fans på banen, og udløste panik blandt tilskuerne, der forsøgte at undslippe. Samtidig blev folk på tilskuerterrasserne både smidt ud over kanterne eller faldt ned på grund af pres.

Optøjerne kostede flere end 70 personer livet og strakte sig over flere dage. Myndighederne besluttede siden at udskifte det lokale politi, som var stærkt forhadt med soldater og militærpoliti, men siden dødsdommene første gang blev forkyndt den 26. januar, har Port Said været præget af uro. Mindst otte har mistet livet i byen i den forløbne uge.

De 21 dødsdømte skal henrettes ved hængning, men det er ikke oplyst, hvornår dødsdommene skal eksekveres.

To politibetjente der var med fik fængselsstraffe på 15 år for deres rolle og fem civile blev idømt livsvarigt fængsel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu