Uro og drab fortsætter i Egypten

28. januar 2013 13:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Uro og drab fortsætter i Egypten
Billede mangler

Egyptens ledelse giver hæren ret til at arrestere civile. Urolighederne fortsætter i Cairo, hvor en tilskuer til en demonstration mandag blev dræbt.

 

Der er endnu ikke oplysninger om, hvem der affyrede skuddet. Demonstranter og politi var i slagsmål omkring pladsen, hvor politiet affyrede tåregasgranater mod demonstranter, der svarede igen ved at smide sten og andet kasteskyts mod politiet.

Demonstranter har de seneste to uger besat Tahrirpladsen i protest mod præsident Morsis islamistiske kurs og mod den forfatning, der blev vedtaget ved en folkeafstemning i midten af december, og som har klare islamistiske aftryk.

Med det seneste dødsfald har de seneste dages omfattende uroligheder i Egypten krævet 50 menneskeliv, flest i byerne Suez, Port Said og Ismaila, som altså er erklæret i undtagelsestilstand. Flest dræbte har der været i Port Said, hvor 40 har mistet livet.

Egyptens regeringsledelse besluttede yderligere mandag, at give hæren ret til at arrestere civile og assistere politiet for at »tilbyde sikkerhed«, som en regeringskilde udtrykker det over for Reuters.

Kilden siger at hæren vil agere som en politistyrke, hvilket indebærer, at enhver der arresteres af soldater vil blive stillet for en civil ret og ikke en militærdomstol.

Det er ikke på nuværende tidspunkt klart, om hærens udvidede beføjelser kun gælder i de tre byer ved Suez-kanalen, eller om de også gælder i for eksempel Cairo og andre byer i Egypten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu