USA: Atomanlæg lækker radioaktivt affald

23. februar 2013 06:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Atomanlæg lækker radioaktivt affald

Det flydende atomaffald er blot en lille del af årtiers forurening i området forårsaget af læk fra beholderne i Hanford, som truer med at forurene grundvandet yderligere, men som ikke udgør nogen umiddelbar risiko for at forurene den nærliggende Columbia River.

 

Offentliggørelsen kommer bare en uge efter, at det amerikanske energiministerium afslørede, at radioaktivt affald sivede fra en beholder ved atomanlægget.

Guvernør Jay Inslee siger fredag, at han blev informeret af energiminister Steven Chu om at seks beholdere nu lækkede radioaktivt affald.

»Der er ingen umiddelbarsundhedsrisiko forbundet med lækagen, som sker mere end 8 kilometer fra Coloumbia River. Det er dog bekymrende nyheder for statens indbyggere,« siger guvernøren.

Inslee siger, at energiministeriet i første omgang havde overset de fem andre beholder, der lækkede, fordi personalet på stedet ikke havde fået analyseret data tilstrækkelig grundigt.

»Det rejser selvfølgelig alvorlige spørgsmål i forhold til alle 149 beholdere med radioaktiv væske i Hanford, siger guvernøren.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu