USA-besøg: Det skal Obama og Thorning diskutere

24. februar 2012 07:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
USA-besøg: Det skal Obama og Thorning diskutere
Billede mangler

I dag står den på amerikansk visit i Det Hvide Hus for den danske statsminister, Helle Thornong-Schmidt (S). Masser af emner at diskutere.
 
Først og fremmest handler det om at få et videreført det gode forhold, som begge statslederes forgængere havde med hinanden.
Men udover at sige rosende ord, skal den amerikanske præsident Barack Obama og den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt også have nogle konkrete sager på bordet. Sådan lyder vurderingen fra USA-analytiker, Mads Fuglede.
“Jeg vil tro, at de skal tale om situationen i Europa med gældskrise, og hvad der følger med der. Det vil være logisk,” siger Mads Fuglede til Newspaq.
Derudover venter han også, at de to statsledere vil drøfte et særdeles konkret emne.
“Der er en amerikansk bekymring over, at Danmark vil indføre denne her magasinafgift, der vil få amerikanske magasiner til at stige voldsomt i pris. Det kunne jeg godt forestille mig, at Obama ville nævne, da det vil komme til at koste mange amerikanske arbejdspladser, hvis den blev indført i hele Europa,” lyder vurderingen fra USA-analytikeren.
Mads Fuglede hæfter sig samtidig ved, at Obama og Thorning-Schmidt har noget af en arv at løfte, når det kommer til at tage kollegaskabet et niveau op.
Sidst USA og Danmarks forhold nåede et højdepunkt, var med Anders Fogh Rasmussen og George W. Bush. De to havde et godt personligt forhold,” slutter Mads Fuglede.
Helle Thorning-Schmidt er i dag, fredag, på besøg hos den amerikanske præsident, Barack Obama.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu