USA er forberedt på enhver udvikling fra Nordkorea

28. marts 2013 22:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA er forberedt på enhver udvikling fra Nordkorea
Billede mangler

USA: »Vi vil klart forsvare – vi er entydigt forpligtet – til en alliance med Sydkorea samt vores andre allierede i den del af verden.«
Ordene kommer ifølge AFP fra den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, som sender et klart signal til Nordkorea: USA er forberedt på ethvert træk fra nordkoreanerne og er klar over, at der er en reel risiko for aggressive handlinger fra det kommunistiske styre.

 

Endnu et signal på amerikanernes beredvillighed er de to bombefly, der kan rumme atomvåben, som blev sendt på en træningsmission over Sydkorea.

»Vi må gøre det klart, at disse provokationer fra Nordkorea tager vi meget seriøst, og vi svarer igen på dem,« lyder det fra Hagel.

Siden Nordkorea de seneste måneder har sendt langdistance-raketter af sted, testet sin tredje atombombe og truet med at angribe USAs baser i Stillehavet og på fastlandet, er spændingerne mellem amerikanerne og det kommunistiske land steget.

»Jeg tror, ??deres provokerende handlinger og krigerisk tone har forøget faren,« siger den amerikanske udenrigsminister.

Bombeflyenes ture hen over Korea er blevet anset som et stort skridt for amerikanerne, fordi de sjældent offentliggør sådanne øvelser. Og det har vækket harme i Pyongyang. Dog afviser Hagel, at USA har forsøgt at provokere nordkoreanerne. I stedet drejer beslutningen sig ifølge den militære topleder, general Martin Dempsey, mere om Japan og Sydkorea.

»Disse øvelser er mest for at sikre vores allierede, at de kan regne med, at vi er forberedt og hjælper dem med at forhindre en konflikt.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu