USA forbereder sig på historisk snestorm

8. februar 2013 20:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA forbereder sig på historisk snestorm
Billede mangler

USA: En række nordøstlige amerikanske delstater forbereder sig på den voldsomme snestorm Nemo, som truer med at sende historiske mængder sne ned over delstaterne Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire , Rhode Island og Vermont i de kommende dage.

 

Enkelte steder venter meteorologerne ifølge BBC op til 91 centimeter sne, og det får blandt andre New York Citys borgmester til at advare byens borgere mod at bevæge sig ud:

»Bliv væk fra byens gader, hold jer ude af jeres biler og bliv hjemme, mens stormen er over os. Det er til jeres eget bedste«, lød det fredag fra borgmester Michael Bloomberg.

Han oplyser, at myndighederne har indkaldt sneplove og indkøbt 250.000 ton vejsalt til at strø ud over de sneklædte gader i millionbyen.

Mange borgere i de berørte områder har allerede lyttet til advarslen og varslinger om muligt strømnedbrud, og de har indkøbt store lagre af mad og andre fornødenheder.

Snestormen rammer i løbet af fredagen, og mindst 3.700 flyafgange er ifølge hjemmesiden FlightAware blevet aflyst i regionen New England, hvor de seks delstater ligger. Myndighederne beder bilister være opmærksomme på dybe snedriver, som vindstød på op til 120 kilometer i timen ventes at forårsage.

Det kan ende med en historisk snestorm, skabt af en unik vejrkombination, hvor to vejrsystemer, polare og subtropiske jetstrømme, mødes, lyder vurderingen fra USAs nationale vejrcenter.

I løbet af fredagen kan det være »ekstremt farligt, hvis ikke umuligt« at bevæge sig ud, advarer centeret.

I storbyen Boston er skoler blevet lukket forud for stormen, og byens borgmester, Thomas Menino, har ifølge BBC opfordret de lokale virksomheder til at tillade deres ansatte at gå hjem før tid for at mindske risikoen for, at pendlere skal strande i byen på grund af snestormen.

»Vi indbyggere fra New England er hårdføre, skal jeg sige jer, og vi er vant til den slags storme. Men jeg vil også minde alle om, at de skal bruge deres fornuft og holde sig fra byens gader«, lød det fredag fra borgmesteren.

Boston har udsigt til at få op mod 91 centimeter sne, og det vil slå rekorden fra 2003, hvor der faldt 70 centimeter sne.

Danskere med kurs mod USA er blevet også berørt af snevejret, idet SAS fredag måtte aflyse en afgang til New York fra Københavns Lufthavn, og samme billede tegner sig i flere andre europæiske lufthavne med ruter til New England.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu