ANNONCE

USA genoptager atom-samtaler med Nordkorea

14. februar 2012 14:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
USA genoptager atom-samtaler med Nordkorea
Billede mangler

For første gang siden den nordkoreanske diktator Kim Jong-ils død den 17. december 2011, mødes USA og Nordkorea til samtaler om Nordkoreas atomprogram.
Formålet er at få nordkoreanerne til at droppe programmet til gengæld for mad, skriver bloomberg.com.
“De har gennemgået en forandring, så jeg tror, at spørgsmålet er, om de er parate til at give os, hvad vi har brug for, i forhold til at genoptage samtalerne,” siger en talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium, Victoria Nuland, ifølge bloomberg.com.
Nordkorea, som nu er under ledelse af Kim Jong-ils søn, Kim Jong-un, har været underlagt internationale sanktioner, siden landet foretog to atombombesprængninger, men indtil videre har Nordkorea nægtet at opgive sit atomprogram.
Håbet er, at Kim Jong-un vil være mere forhandlingsvillig end sin far, men indtil videre er der intet, som tyder på det.
“Vi vil måske opleve en smule udvikling, da Kim Jong-un har brug for mad til at cementere sit fodfæste, men et meningsfuldt gennembrud er usandsynligt, da atomvåben er et af de mest effektive midler til at opretholde regimet,” siger seniorforsker ved Koreas Institut for National Forening, Park Young Ho, ifølge bloomberg.com.
Kilde: bloomberg.com

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu