USA kalder ambassadeangreb for terror

1. februar 2013 18:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA kalder ambassadeangreb for terror
Billede mangler

USA: Amerikanerne betragter per definition fredagens selvmordsbombeangreb ved landets ambassade i Ankara som et terrorangreb.

 

Det fastslår talsmand Jay Carney fra Det Hvide Hus oven på angrebet, som ingen endnu har taget ansvaret for.

– Selve angrebet var tydeligvis en terrorhandling, siger han ifølge Reuters.

Han gør det samtidig klart, at USA ikke har klarhed over, hvem der kan stå bag.

Den tyrkiske indenrigsminister, Muammer Guler, formoder, at selvmordsbomberen bag angrebet tilhører en venstreorienteret oprørsgruppe. Der kan være tale om den militante bevægelse Folkets Revolutionære Befrielsespartis Front (DHKP-C), der både i Tyrkiet og i USA anses for at være en terrororganisation, oplyser han.

Gruppen, der betegnes som en marxistisk-leninistisk bevægelse, stod også bag et terrorangreb i 2001, hvor en selvmordsbomber dræbte to politibetjente og en turist i Istanbul.

To personer blev dræbt ved fredagens angreb – den ene var selvmordsbomberen selv, den anden en sikkerhedsvagt ved ambassaden.

Bombemanden, der vurderes at være omkring 30 år, brugte plastiske sprængstoffer ved angrebet. Ifølge Reuters forlyder det, at manden tidligere har været fængslet for terrorrelaterede forbrydelser.

Ved angrebet fredag blev en sideindgang til ambassadebygningen sprængt i luften. Ifølge den lokale guvernør Alaaddin Yuksel var selvmordsbomberen på ambassadens grund, da sprængladningen blev udløst.

Den amerikanske ambassadør, Francis Ricciardone, slap væk gennem hovedindgangen i bygningen, som er omgivet af høje mure.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu