USA kalder Nordkoreas retorik for uacceptabel

3. april 2013 03:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA kalder Nordkoreas retorik for uacceptabel
Billede mangler

USA: USA er parat til at forsvare sig selv og sin allierede Sydkorea i striden med Nordkorea, der den seneste tid har skruet gevaldigt op for krigsretorikken over for både USA og naboen i syd.

 

Det understregede USAs udenrigsminister, John Kerry, der sent tirsdag dansk tid holdt fælles pressemøde med sin sydkoreanske kollega, Yun Byung-se, i Washington.

Ifølge Kerry har der været en »ekstraordinær mængde af uacceptabel retorik fra den nordkoreanske regering i de senere dage«, og Sydkorea kan regne med støtte fra USA i tilfælde af, at situationen eskalerer.

»Lad mig slå det helt fast her i dag: USA vil forsvare og beskytte os selv og vores traktatmæssige allierede, Republikken Korea, sagde Kerry.

Budskabet fra Kerry kommer i kølvandet på en melding fra Nordkorea om, at man overvejer at genstarte atomreaktoren Yongbyon for at styrke landets atomvåbenprogram. En handling som FNs atomagentur, IAEA, i øvrigt har betegnet som »dybt beklageligt«.

Nordkorea har erklæret, at landet befinder sig i krigstilstand og har afbrudt kommunikationslinjerne med Sydkorea, hvis hovedstad Seoul kun befinder sig et halvt hundrede kilometer fra den kanon- og missilspækkede nordkoreanske grænse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu