USA kræver at Kina stopper cyberangreb

12. marts 2013 03:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA kræver at Kina stopper cyberangreb

USA: Stop jeres udbredte datatyveri fra amerikanske computernetværk og accepter reglerne om »almindelige normer for adfærd i cyberspace«. Sådan lød det mandag i en tale fra præsident Barack Obamas nationale sikkerhedsrådgiver, Tom Donilon, i den første offentlige konfrontation med Kina vedrørende cyberspionage. Det skriver The New York Times.

 

Udtalelsen kommer blot to dage efter, at Kinas udenrigsminister, Yang Jiechi, afviste en voksende mængde beviser på, at hans lands militær har været involveret i flere hackerangreb på amerikanske selskaber og offentlige kontorer.

Ifølge Tom Donilon kræver USA tre ting af Beijing: Offentlig anerkendelse af problemets presserende karakter, at Kina forpligter sig til at slå ned på hackere i landet og en aftale om at deltage i dialog for at etablere globale standarder.

»Amerikanske virksomheder taler i stigende grad ud om deres alvorlige bekymring over sofistikeret og målrettet tyveri af fortrolige forretningsoplysninger og proprietære teknologier gennem cyberangreb fra Kina i et hidtil uset omfang,« sagde den amerikanske sikkerhedsrådgiver ifølge The New York Times.

»Det internationale samfund kan ikke tolerere en sådan slags aktivitet fra noget som helst land,« tilføjede han.

Indtil nu har Det Hvide Hus ellers undgået at nævne Kina ved navn, når det diskuterede cyberkriminalitet. I sin State of the Union-tale sagde Obama således, at USA »kender til fremmede lande og selskaber, der stjæler vores forretningshemmeligheder«.

Kineserne insisterer fortsat på, at de selv er ofre for hackerangreb og ikke gerningsmænd, skriver The New York Times.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu