USA: Nedskæringer forsinker åbning af nationalpark

3. marts 2013 00:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Nedskæringer forsinker åbning af nationalpark
Billede mangler

Normalt ville bjergområdet omkring Yellowstone National Park ved denne tid summe af lyder af sæsonarbejdere, der med store sneplove var i gang med at rydde vejene og forberede den nye sæson. Men mandag vil der være stille og sneplovene vil blive stående i garagerne. skriver Reuters.
Det dyre vejrydningsarbejde, som var planlagt til at begynde mandag, er blevet udskudt på grund af de massive nedskæringer kendt som »The Sequel«, som den amerikanske præsident med sin underskrift satte i gang fredag.

 

Parkledelsen skal slanke det årlige budget på 35 millioner dollar (201 million kroner) med 1,75 millioner dollar (10 millioner kroner), og det vil forsinke åbningen af USAs ældste nationalpark med to uger.

Forsinkelsen bliver mødt med stor utilfredshed i lokalområdet. En forsinkelse af åbningen kommer til at betyde indtægtstab på millioner af dollar i turist- og skatteindtægter for flere små byer i delstaterne Montana og Wyoming.

»Jeg tror, det kommer til at give bagslag, og jeg forventer, at en masse mennesker vil blive meget vrede, siger Mike Darby, hvis familie ejer et hotel i byen Cody ved den østlige indgang til Yellowstone.

En forsinkelse på to uger vil betyde, at Cody kommer til at gå glip af mere end 150.000 besøgende og vil koste omkring 2,3 millioner dollar (13 millioner kroner) i tabt fortjeneste ifølge byens handelskammer.

Lignende meldinger kommer fra flere andre byer i området, og de anslås at den samlede regning løber op i 10 millioner dollar (57 millioner kroner).

Foreningen for bevarelsen af nationalparkerne har advaret om, at besparelser på 110 millioner dollar (631 millioner koner) i nationalparkernes budgetter vil føre til tab af mange arbejdspladser i landets 398 nationalparker.

Yellowstone tiltrækker sammen med den nærliggende Grand Tenton National Park omkring 3 millioner besøgende hvert år, som kommer for at se Grizzly-bjørne, gejsere og de enorme åbne landskaber.

De to parker havde tilsammen 766 millioner dollar (4,4 milliarder kroner) i turistindtægter i 2011 og 11.438 arbejdspladser.

Lokale forretningsdrivende frygter at nedskæringerne vil få turisterne til at tage deres ferie andre steder, og det vil betyde katastrofale indtægtstab for lokalsamfundene.

»De kan ende med at tabe langt mere i skatteindtægter i løbet af sæsonen, end de har sparet med nedskæringerne. Det er meningsløst,« siger Mike Darby.

Lokale forretningsledere forsøger i øjeblikket at samle penge ind til selv at få vejene omkring Yellowstone ryddet for sne i et forsøg på at nå den oprindelige åbningsfrist, hvor mange familier allerede har planlagt at holde deres ferie.

Det er mere end 480 kilometer asfalterede bjergveje, som skal ryddes, og det kommer til at tage uger og koste op til 10.000 dollar (57.000 kroner) om dagen i brændstof.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu