USA: Ni døde og 700.000 uden strøm efter snestorm

10. februar 2013 05:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Ni døde og 700.000 uden strøm efter snestorm
Arkivfoto: Getty/All Over.
Snestorm

Den voldsomme snestorm i det nordøstlige USA har kostet ni menneskeliv. Foto: Getty/All Over.

USA: En snestorm med vindstød af orkanstyrke ramte den amerikanske østkyst lørdag. 700.000 er uden strøm, mere end 5800 flyafgange er indtil videre blevet aflyst og ni har mistet livet, skriver Reuters.

 

Stormen har lagt en dyne af sne på op til 90 centimeter i hele den nordøstlige del af landet, oplyser vejrmyndighederne.

Der advares stadig mod oversvømmelser, men delstaterne Massachusetts og Connecticut har ophævet forbuddet mod bilkørsel, mens stormen bevæger sig langsomt mod øst.

Borgmesteren i byen Stratford i Connecticut siger, at han aldrig har set så voldsomt snefald med op til 15 centimeter i timen.

»Selv sneplovene sidder fast,« siger han i et interview med den lokale tv-station.

Stormen ramte især hårdt i delstaterne Connecticut, Rhode Island og Massachusetts. I Hamden i Connecticut blev der registreret 102 centimeter sne.

Omkring 2200 flyafgang blev aflyst lørdag, og der ventes yderligere aflysninger søndag. Den internationale lufthavn i Boston blev lukket, da den blev ramt af 56 centimeter sne.

Vindstød på op mod 134 kilometer i timen blev målt i byen Cuttyhunk i New York, hvor mange træer væltede.

Snestormen har forårsaget mindst fem dødsfald i Connecticut, fortæller guvernør Dannel Malloy.

I delstaterne Colorado, Nebraska, North Dakota, Minnesota, South Dakota og Wyoming forbereder man sig på store mængder sne.

Elselskaberne rapporterer om 700.000 kunder, der er uden strøm efter snestormen har knækket træer og lagt sig tungt på el-ledninger.

Selv om stormen er ved at aftage i styrke, advarer vejrmyndighederne om kraftige vindstød og store mænger sne, der vil fortsætte med at falde til mandag.

Delstaterne Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York og Maine blev erklæret i undtagelsestilstand før stormen.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu