USA: Nordkoreas trussel er unødvendig provokation

24. januar 2013 17:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Nordkoreas trussel er unødvendig provokation
Billede mangler

Nordkorea har torsdag varslet planer om at foretage en atomprøvesprængning rettet mod USA. Det Hvide Hus siger, at truslen er en unødvendig provokation, som vil overtræde FNs resolutioner.

 

– Vi vil ikke lægge skjul på det faktum, at de forskellige satellitter og langtrækkende raketter, som vi vil affyre, samt den atomprøvesprængning, vi vil foretage, er rettet mod USA, udtaler landets øverste militære organ via KCNA.

Ifølge forsvarskommissionen vil Nordkorea begå en »all-out«-handling, der vil være rettet mod USA, »det koreanske folks svorne fjerne.«

Det Hvide Hus kalder truslen en unødvendig provokation, og talsmand Jay Carney udtaler, at den slags handlinger overtræder FNs resolutioner og vil kun øge landets diplomatiske isolation.

Nordkoreas offensive udmelding kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd tirsdag fordømte Nordkoreas raketopsendelse i december og strammede sanktionerne mod landet ved blandt andet at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefryse aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Nordkorea har tidligere foretaget to atomprøvesprængninger i 2006 og 2009.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu