USA: Nordkoreas trussel »meget bekymrende«

24. januar 2013 21:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Nordkoreas trussel »meget bekymrende«
Billede mangler

De nordkoreanske planer om at rette atomprøvesprængning mod USA bekymrer i Pentagon. Men amerikanerne er klar til at håndtere provokationen, understreger forsvarsministeren.

 

Men bekymringen til trods er USA klar til at tage hånd om provokationen fra Pyongyang, lyder det på et pressemøde i forsvarsministeriet Pentagon.

Med trækket vil Nordkorea nemlig overtræde FNs sikkerhedsråds resolutioner, udvide afstanden mellem nordkoreanerne og det internationale samfund og »ikke gøre andet end at sætte håbet for fred over styr«. Derfor håber Panetta, at nordkoreanerne ombestemmer sig.

– Jeg håber, at de i sidste ende bestemmer sig for, at det er et bedre valg at blive en del af den internationale familie, siger forsvarsministeren ifølge Reuters.

Planerne om prøvesprængningen og opsendelsen af raketterne kom frem torsdag.

– Vi vil ikke lægge skjul på det faktum, at de forskellige satellitter og langtrækkende raketter, som vi vil affyre, samt den atomprøvesprængning, vi vil foretage, er rettet mod USA, udtaler landets øverste militære organ, forsvarkommissionen, via det statslige nyhedsbureau KCNA.

Ifølge forsvarskommissionen vil Nordkorea begå en »all-out«-handling, der vil være rettet mod USA, »det koreanske folks svorne fjerne«.

Nordkoreas offensive udmelding kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd tirsdag fordømte Nordkoreas raketopsendelse i december og strammede sanktionerne mod landet ved blandt andet at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefryse aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Nordkorea har tidligere foretaget to atomprøvesprængninger i 2006 og 2009.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu