USA og Sydkorea indleder flådeøvelse

4. februar 2013 17:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA og Sydkorea indleder flådeøvelse
Billede mangler

SYDKOREA: Krigsskibe fra USA og Sydkorea indledte mandag en flådeøvelse langs østkysten af den Koreanske Halvø for at vise muskler over for Nordkorea, skriver flere internationale medier.

 

Al Jazeera rapporterer fra Sydkoreas hovedstad, Seoul, at den atombevæbnede amerikanske ubåd »San Francisco« deltager sammen med to store amerikanske krigsskibe og to mindre krydsere. Fra sydkoreansk side deltager ikke mindre end 10 skibe, hvoraf flere ligesom de amerikanske er udstyret med amerikansk udviklede missiler beregnet til at skyde fly og andre missiler ned.

Flådeøvelsen har været planlagt i lang tid og finder sted efter, at Nordkorea ved årsskiftet trods gentagne advarsler pådrog sig lokal og international vrede ved at affyre en interkontinental raket og bringe en lille satellit i kredsløb om Jorden. Raketten vil kunne nå mål i USA.

Siden er spændingerne på den koreanske halvø taget til og nået endnu et højdepunkt, efter at der kommet tegn på, at Nordkorea forbereder sig på at gennemføre endnu en atomprøvesprængning.

Søndag meddelte Nordkorea ifølge CNN, at den nordkoreanske leder Kim Joun Un »har truffet en meget vigtig beslutning, der vil styrke landet«. Meddelelsen, der blev givet af Nordkoreas statslige nyhedsbureau, blev ikke uddybet, men spekulationerne går på, at Kim Jong Un har truffet beslutningen om at trykke på udløserknappen til den sprængladning, der menes at være på plads i en underjordisk tunnel på et testområde.

Nordkoreas tidligere A-bombetests har omfattet en et- og en to-kiloton bombe, mens den tredje og ventede sprængning formentlig vil være kraftigere.

Til sammenligning var den atombombe, som USA kastede over den japanske by Hiroshima i 1945, på 15 kiloton.

BBC skriver, at den nyudnævnte amerikanske udenrigsminister, John Kerry, over weekenden som en af sine første officielle handlinger talte med sin sydkoreanske kollega Kim Sung-hwan og her enedes om »nødvendigheden af, at Nordkorea forstår, at det vil have betydelige konsekvenser, hvis landet fortsætter sin konfrontatoriske linje.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu