USA og Taleban taler igen sammen

10. marts 2013 10:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA og Taleban taler igen sammen
Billede mangler

AFGHANISTAN: USA og Taleban har ifølge Afghanistans præsident Hamid Karzai genoptaget deres afbrufte dialog i golfstaten Qatar.

 

Reuters skriver, at Karzai under et møde i anledning af kvindernes internationale kampdag fortalte, at »fremtrædende ledere i Taleban og amerikanere dagligt mødes i Qatar«.

Forhandlingerne mellem de to parter blev suspenderet for et år siden, fordi Taleban fandt de amerikanske erklæringer for »vage og uberegnelige«, og kom i sin tid i stand efter, at Qatar tilbød Taleban, at bevægelsen kunne åbne et såkaldt informationscenter i landet.

USA har trods afbrydelsen fastholdt, at man fortsat er parat til at fortsætte samtalerne, men at fremskridt i forhandlingerne afhænger af , at regeringen i Kabul og oprørerne indgår en aftale om at indstille kamphandlingerne.

Karzai har på sin side presset på, for at få amerikanerne tilbage til forhandlingsbordet, for at se om der ikke kan indgås nogle aftaler parterne imellem ,inden amerikanerne forlader Afghanistan med udgangen af 2014.

Afghanske regeringsfolk og Taleban har endnu ikke været i dialog.

Talsmanden for Taleban i Afghanistan, Zabihullah Mujahid afviser imidlertid, at forhandlingerne er genoptaget i Qatar:

»Taleban afviser på det skarpeste, at det forholder sig sådan,« siger talsmanden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu