ANNONCE

USA overvejer flytning af fange for fred

30. december 2011 08:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
USA overvejer flytning af fange for fred
Billede mangler

USA overvejer nu at overføre fem såkaldte højrisikofanger fra amerikanernes omdiskuterede fangelejr Guantanamo til et varetægtsfængsel i Afghanistan.
Den ene af disse fanger er er talibanleder Mohammed Fazl, der beskyldes for drab på flere tusind afghanske shiamuslimer mellem 1998 og 2001. Det erfarer Reuters, skriver The Gaurdian.
Obama-regeringen håber nemlig, at hvis de dermed kan få sat gang i forhandlingerne for at sikre en fredsaftale i Afghanistan.
Embedsmænd siger til nyhedsbureauet, at fangerne ikke vil blive sat fri, men forbliver i en form for forvaring.
Flere amerikanske politikere og efterretningsfolk er meget kritisk over for regeringens overvejelser om at overflytte Mohammed Fazl.
“Mine nakkehår rejste sig, da de bragte forslaget på banen for omkring en måned siden. Og der er blevet sendt meget, meget kritiske breve til dem,” siger unavngiven embedsmand til Reuters.
Kilder i de amerikanske myndigheder siger desuden, at de i ti måneder har forsøgt at forhandle en fredsaftale på plads mellem Taliban og de afghanske myndigheder. Forhandlinger, der ifølge kilderne, er inde i en afgørende fase.
Kilde: The Gaurdian

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu