USA vil hjælpe Frankrig i malisk offensiv

27. januar 2013 05:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
USA vil hjælpe Frankrig i malisk offensiv

Amerikanske tankfly skal støtte franskmændenes offensiv mod oprørerne i det nordlige Mali.

 

Beslutningen kommer efter fransk anmodning og udvider amerikanernes engagement, som indtil nu har været begrænset til udveksling af efterretningsoplysninger og transport af franske soldater til Mali.

Forsvarsminister Leon Panetta orienterede sin franske kollega, Jean-Yves Le Drian, om beslutningen i en telefonsamtale lørdag, siger Pentagontalsmand George Little.

Frankrig gik militært ind i det vestafrikanske land for to uger siden med jagerfly og kamphelikoptere for at standse fremrykkende oprørere, der havde retning mod hovedstaden Bamako i den sydlige del af landet.

De franske luftstyrker har tvunget oprørerne tilbage gennem angreb på deres køretøjer, kommandoposter og våbenlagre.

Målet er at forhindre oprørerne i at rykke frem, indtil en international styrke fra den vestafrikanske samarbejdsorganisation ECOWAS kan overtage kampen mod oprørerne.

Den amerikanske forsvarsminister slår fast at, amerikanerne ingen planer har om at indsætte kamptropper i Mali.

Islamister erobrede et stort landområde i den nordlige Mali sidste år og indførte strenge sharialove. Den 11. januar greb Frankrig aktivt ind i konflikten med kampfly for at forhindre oprørene i at rykke frem mod syd.FN vurderer, at mere end 7.000 civile er flygtet til nabolandene siden den 10. januar.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu