ANNONCE

Usædvanligt mange indbrud lige nu: Disse ting skal du være opmærksom på

5. december 2018 08:47 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Fyn er i øjeblikket ramt af flere indbrud i private hjem end sædvanligt for netop dette tidspunkt på året. Derfor beder Fyns Politi nu borgerne om at være ekstra årvågne og hjælpe politiet med at holde øje med mistænkelige personer, køretøjer og adfærd særligt i villaområder.

Usædvanligt mange indbrud plager lige nu på Fyn, og derfor går Fyns Politi offentligt ud og advarer fynboerne mod de mange tyve, der lige nu huserer.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

-Vi får desværre rigtig mange anmeldelser om indbrud i øjeblikket. De seneste to uger (uge 47 og 48) har det være særlig slemt med henholdsvis 91 og 106 indbrud pr. uge. Det er langt over, hvad vi plejer at opleve i slutningen af november og begyndelsen af december. Derfor går vi nu ud og beder borgerne om at holde ekstra øje med, hvem der færdes i deres villakvarter og ringe til os med det samme, hvis de ser noget som helst mistænkeligt – og hellere ringe en gang for meget end en gang for lidt, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Politiet opfordrer borgerne til at holde øje med personer og biler, der færdes på en mistænkelig måde, og som falder lidt udenfor normalbilledet i kvarteret. Det kan være anderledes klædte personer – måske med et udenlandsk/østeuropæisk udseende, biler der kører rundt uden tydeligt ærinde, biler på udenlandske nummerplader eller udlejningsbiler – altså idet hele taget alt, der falder udenfor normalbilledet i kvarteret.

-De fleste kender jo mange af de personer, der færdes i nabolaget – naboens gæster, familie, venner og andre, der plejer at komme i kvarteret – derfor appellerer vi netop til borgernes årvågne øjne, fordi de allerbedst kender deres eget nabolag og derfor kan se og høre, hvis noget pludselig er anderledes – det kan fx også være lyden af en rude, der bliver knust, siger Jesper Pedersen.

Husk lys, når du ikke er hjemme

Fyns Politi kan ikke sige noget konkret om, hvem der står bag indbruddene. Det kan både være kendte indbrudstyve og narkomaner, men det kan også være omrejsende kriminelle grupper primært fra Østeuropa, der er på spil.

-Ud over at holde et vågent øje med mistænkelige personer og biler, vil jeg også opfordrer borgerne til at sikre sig bedst muligt mod indbrud. Alle indbrudstyve kigger efter, om der er tegn på, at der er nogen hjemme. Derfor er det en god ide at bruge tænd/sluk ure i huset særligt nu, hvor det bliver tidligt mørkt – ofte inden, man er nået hjem efter job og indkøb, siger Jesper Pedersen.

På grund af de mange indbrud, har Fyns Politi netop sat gang i en særlig indsats, som sammen med hjælpen fra borgerne forhåbentlig kan få ramt på indbrudstyvene.

Borgerne kan ringe til Fyns Politi døgnet rundt på telefon 114 – er der tale om et indbrud, som er i gang, skal man ringe 112, oplyser politiet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu