ANNONCE

Usædvanligt mange store brande på et døgn

1. februar 2012 12:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Usædvanligt mange store brande på et døgn
Billede mangler

En voldsom brandnat har præget landet inden for det seneste døgn.
I nat har en brand raseret en beboelsesejendom på Valbygårdsvej i den københavnske bydel Valby, hvor 200 beboere blev evakueret. Her havde flammerne så godt fat, at brandvæsenet måtte indkalde stort set alt personale i København. Politiet kender endnu ikke årsagen til branden.
Et andet sted i hovedstaden opstod der en brand på et kollegium på Amager, hvor en ung pige meldes i livsfare. Derudover er to værelser i kollegiet fuldstændig udbrændte, mens fire værelser nu er ubeboelige.
På Fyn mistede en 88-årig kvinde livet efter en brand opstod tirsdag kl. 17 i kvindes eget hjem i Skibhuskvarteret i Odense, skriver TV 2 Fyn.
I det jyske stod diskotek Buddy Holly i Nykøbing i aftes ligeledes i flammer. Diskoteket står i øjeblikket tomt, da det er under ombygning, og politiet i Thisted håber nu, at tekniske undersøgelser kan opklare årsagen til branden, skriver TV 2 Midt-Vest.
I Tilst indløb en alarm klokken 01.44 natten til onsdag om en børnehave i flammer, hvor brandvæsen, politi og lægebil rykkede ud. Børnehavnen nåede at brænde halvt ned, skriver TV 2 Østjylland.
De mange brande er usædvanelige, fordi de er store, lyder det fra Beredskabsstyrelsen, der fører statistik over udrykninger. I gennemsnit rykker man på landsplan ud til 45-50 brande dagligt.
“Men oftest er det små og uskadelig brande. I forhold til at der har været fem rigtig store brande i nat, så er det usædvaneligt,” vurderer Martin Reland, chefkonsulent i Beredskabsstyrelsen, over for Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu