Usælgeligt hus torpederet tre gange

9. januar 2019 14:01 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Karin og Knud Hansen bor i et hus, der flere gange er blevet ramt af biler. Læs historien om et liv, hvor der er konstant risiko for, at en bil holder midt i huset.

Et højt brag gav et sæt i Knud og Karin Hansen, da de lå i soveværelset og sov i deres hus. I 29 år har huset i Millinge på Fyn dannet rammen om familiens liv, men i november blev alt ændret med et brag.

Ægteparrets ombyggede garage var forvandlet til det, der bedst af alt kan beskrives som en mindre krigszone, da en bil pludselig var smadret gennem husets ydremur. Dermed var den ombyggede garage, der fungerer som et opbevaringsrum forvandlet til en carport med en yderst alternativ indgang.

– Man får sgu et chok, når sådan noget sker, siger Karin Hansen, og manden siden 1986 Knud Hansen stemmer i.

– Jeg var lige gået i seng. Og vi havde soveværelse i den ende af huset, så vi kunne høre, at fryseskabene fløj ind i muren. Jeg for op af sengen, mens jeg ringede til politiet, siger Knud Hansen og fortsætter:

– Jeg kunne tydelig høre, at det var en bil, der var kørt ind i huset.

Men det er langt første gang, at det er sket for de to pensionister i Millinge.

Man ved aldrig, hvad der venter

På godt og vel ti år har parret tre gange oplevet, at folk er kørt ind i huset efter at have kørt gennem, hvad lokale kalder ‘banankrydset’. Det har i årevis været et samtaleemne, hvorvidt vejen var sikker i lokalområdet – og i november blev debatten altså livet op igen, da der pludselig holdt en bil midt inde i Karin og Knuds hjem.

– Det værste er, at man ikke ved, hvad man kommer ud til, siger Karin Hansen.

Politiet fik fanget den ene mand om natten. Men det var ikke ham, der kørte bilen.

– Vi fik ikke sovet mere den nat efter sådan et brag. Men vi kan jo ikke ændre på det, så man må jo bare glemme det, siger Knud Hansen.

De efterfølgende dage viste sig at være et sandt virvar af journalister, der ville tale med parret og folk, der ville se, hvordan huset så ud.

Alle vidste det var os

Men her godt og vel to måneder efter ulykken er medieinteressen dalet, mens huset igen er blevet lappet sammen. Men hvad der for medier oftest er en historie her og nu, så er en ulykke som den i Millinge en historie, der sætter sig dybe og længerevarende spor hos de mennesker, det går ud over.

For parret, der har boet i huset i årevis, er spørgsmålet om man skal sælge huset noget, der har været oppe at vende. Men der er et problem, mener Karin.

– Du kan ikke sælge det hus her. Det kan du da ikke, når du ser den ene ulykke efter den anden, siger  Karin Hansen.

Og manden Knud er egentlig enig, men det kræver sit at bo i et hus, hvor parret ved, at der er sket flere ulykker på grund af en farlig vej, der stadig ikke er ændret.

– Vi plejer at lave lidt fis med det. Hvis man går og får dårlige nerver over det, så kan man ikke bo her. Det var ligegyldigt, hvor vi kom hen bagefter alle vidste, at det var ved os, at det var sket, siger Knud Hansen.

Og parret prøver at finde det sjove i den bizarre situation, selvom det kan være svært.

– Jeg ved ikke om han havde flyvecertifikat eller hvad han havde. Han lige ramte over bunden af muren, siger Karin mens hun forklarer, hvordan bilen hang fast i væggen.

En bøn til politikerne

Det kan være svært at forstå, hvorfor der ikke er gjort noget ved det farlige kryds i Millinge, når der gentagende gange er sket færdselsuheld i krydset, mener parret.

– De fleste ulykker, når folk kører for stærkt. Og krydset er bare et, hvor folk kører for stærkt, men det er også forvirrende, hvis man ikke kender det, siger Knud Hansen.

Og det handler ikke om, at parret er trætte af materielskade, fordi det kan ske for alle, men det er mere tanken om, at der er mennesker, der kan komme alvorligt til skade.

– Det kunne jo være sket om dagen, hvor der går folk derude. Det kunne være skolebørn. Der går mange forbi vores hus i løbet af en dag jo, siger Knud Hansen og forklare, at skolebørn går forbi eller folk, der skal op i den lokale dagligvareforretning.

– Vi er blevet lovet, at der kom et autoværn efter den seneste ulykke. Men vi ved ikke, om det faktisk kommer, siger Karin Hansen.

Men parret håber blot, at der bliver gjort et eller andet, der kan mindske chancen for uheld. Om det er at bygge bump, tilføje en rundkørsel eller et autoværn er uvist, men bare det hjælper.

Renoveringen er næsten overstået

Selvom det er uendeligt træls at være i et hus, der flere gange har været nødt til at blive renoveret som følge af påkørsler, så har denne gang vist sig at være væsentlig mindre smertefuld end det plejer.

Det er nemlig gået overraskende hurtigt med at få genetableret ydremuren, få sat nyt vindue i og få ordnet diverse følgeproblemer.

– Vi venter bare, at der kommer en ny dør og så skadeservice gør endegyldigt op, hvad der er sket, siger Karin Hansen.

Parret beskriver, hvordan den ombyggede garage i flere dage lugtede af vin, da den vildfarende bilist var smadret ind gennem parrets opbevaringsrum.

– Det er bare gået hurtigt med at få det lappet sammen. Det har de gjort godt, siger Karin Hansen.

Men nu er det bare at vente på, at renoveringen bliver færdig og parret igen kan få deres egen fryser, så de ikke længere skal låne en bekendts overskudsfryser.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu