ANNONCE

Uskyldig 16-årig brutalt dræbt i bandekonflikt

18. marts 2021 06:17 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Drabet på Servet Abdija i 2017 var led i bandekonflikt. Men han var det forkerte offer, fastslår politiet.

Se flere billeder i galleriet ovenfor.

Da 16-årig Servet Abdija om mandagen i efterårsferien 2017 kom hjem om aftenen var han egentlig lidt sent på den – han havde en fast aftale med forældrene om, at han skulle være hjemme senest klokken 21.

Klokken var 21.05 den 16. oktober, da han var på vej ind opgangen i Ragnhildgade 48 på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro i København.

Men han nåede aldrig hjem. Tre mørkklædte og maskerede mænd passede ham op og skød ham på klos hold.

Oppe i lejligheden hørte hans mor de seks skud. Hun gik ud på altanen, hvorfra hun kunne se sin søn ligge død foran opgangen.

Vidner havde bemærket to mænd i mørkt tøj, der i en halv time til tre kvarter havde ventet i et buskads på, at Servet skulle komme hjem.

Efter drabet flygtede de tre gerningsmænd til fods til Lersø Parkallé, hvor de sprang ind i en sort Audi A6 stationcar, som kørte fra stedet.

Motivet til likvideringen var en gåde, og der har svirret flere forskellige rygter og teorier om, hvorfor Servet skulle dræbes.

Det skete ved en fejl

Nu kan politiet så tre og et halvt år efter drabet fastslå, at Servet blev dræbt ved en fejl. Han var det forkerte offer.

– Vi har efterforsket alle mulige motiver på kryds og tværs og har kunnet afkræfte den ene tese efter den anden, siger vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

– Servet var ikke indblandet i nogen former for kriminalitet. Han har ikke engang mobbet nogen i skolegården eller været ubehagelig over for en ekskæreste. Han var en gennemført god dreng, fastslår Bjarke Dalsgaard.

Hvem det så var, der skulle dø, ved politiet ikke.

– Vi har ikke noget godt bud på, hvem det egentlige offer var. Det ser vildt underligt ud, for hvis ikke det var ham, hvem var det så? Der er ikke andre i nærheden, som vi kunne have mistanke til, siger vicepolitiinspektøren.

Ifølge politiet skal gerningsmændene findes i kredsen omkring den nu forbudte bande Loyal To Familia. Tættere er politiet endnu ikke kommet på gerningsmændene, men man håber, at vidner vil henvende sig.

– Jeg er sikker på, at nogen går rundt derude med en stor knude i maven over, at en uskyldig dreng blev slået ihjel på den her måde foran sin hoveddør, mens hans mor kunne høre det, siger Bjarke Dalsgaard.

– Så hvis man vil have lettet hjertet og komme videre med livet, så er det nu, man skal gå til politiet med sin viden.

Se flere billeder i galleriet ovenfor.

Fakta

Signalement af gerningsmænd

De tre gerningsmænd, der blev set flygte fra drabsstedet, beskrives som:

A: Mand, yngre, intet nærmere om alder, almindelig/robust af bygning (havde løst tøj på, så han om muligt synede større end han reelt er), iført sort/mørkt tøj, samt en brun løstsiddende træningsjakke, halsedisse trukket op til lige under øjnene, og hue trukket ned til lige over øjnene,

B: Mand, yngre, intet nærmere om alder, mørk/sort i huden, (afrikansk oprindelse), spinkel/almindelig af bygning, iført sort stramt tøj, halsedisse trukket trukket op til lige under øjnene, og hue trukket ned til lige over øjnene,

C: Mand, yngre, intet nærmere om alder, iført mørkt/sort tøj, mørke joggingbukser med hvid stribe ned langs siden af benet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu