Uskyldig forsendelse indeholdt noget helt andet

20. februar 2020 09:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En container skulle indeholde kabeltromler - den indeholdt noget helt andet.

I en container på Aarhus Havn fandt Toldstyrelsen i slutningen af januar noget … helt andet end det, der stod på fragtbrevet. Ifølge det skulle der nemlig kun være kabeltromler i den 45 fods container, der var ankommet fra Østeuropa.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Tromlerne var der ganske vist, forklarer Toldstyrelsen i en pressemeddelelse. Det mest interessante er dog nu, hvad der så faktisk gemte sig nede i tromlerne. I det yderste lag af tromlerne var der intet at finde, men i midten af tromlerne fandt tolderne nemlig noget.

Godt halvanden million cigaretter – ulovlige vel at mærke – lå pakket ind i kabeltromlerne.

– Det er et godt stykke arbejde, som tolderne har lavet. Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt, og koblet med en god toldernæse har vi tilbageholdt de mange ulovlige cigaretter, siger underdirektør i Toldstyrelsen, Maren Holm Johansen.

Er nødt til at være bedre

Storsmugleriet blev afsløret, inden cigaretterne med en afgiftsværdi på op mod tre millioner kroner nåede ud i byen. Det store beslag af ulovlige cigaretter bygger på Toldstyrelsens analyser, overvågning og daglige stikprøver på toldområdet, hvor der blandt andet er fokus på import af ulovlige cigaretter.

For det er en hård kamp.

– Smuglerne bliver tiltagende dygtige til at skjule cigaretterne, og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden bliver bedre, siger Johansen og understreger, at det er vigtigt, når ulovlige cigaretter beslaglægges – for ingen ved, hvad de indeholder.

Toldstyrelsen undersøger lige nu sagen nærmere i et samarbejde med politiet og internationale toldmyndigheder.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu