Utilfredse kirker vil ikke lægges i graven

6. februar 2013 11:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Utilfredse kirker vil ikke lægges i graven
Billede mangler

Fire af de 14 kirker, der er blevet udpeget til lukning, vil ifølge Kristeligt Dagblads oplysninger ikke acceptere beslutningen, og deres utilfredshed kommer ikke bag på kirkeordførerne fra Venstre og SF.

 

– Jamen, det er da forståeligt, at det gør ondt, når kirker skal nedlægges. Men man er altså nødt til at se på, hvordan man får mest folkekirke for pengene, og lokalt har man altså peget på denne løsning, siger Pernille Vigsø Bagge (SF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Det folkevalgte Københavns Stiftsråd har indstillet til biskop Peter Skov-Jakobsen, at han beder kirkeminister Manu Sareen (R) om at lukke de 14 kirker, og ministeren vil nu overveje spørgsmålet, når indstillingen lander på hans bord, oplyser han på kirkeministeriets hjemmeside.

Men Københavns Stiftsråd skal indstille sig på kamp fra Sankt Lukas Kirke, Aalholm Kirke, Solbjerg Kirke og Ansgarkirken, som alle står til lukning, skriver Kristeligt Dagblad. Eksempelvis overvejer menighedsrådet ved Sankt Lukas Kirke at sende en klage til kirkeministeren, mens menighedsrådet i Aalholm Kirke »vil gå videre med sagen«.

Hos Venstre understreger Flemming Damgaard Larsen (V) nødvendigheden af kirkelukninger i hovedstaden, men han anfægter selve grundlaget for stiftsrådets beslutning.

– Rent retssikkerhedsmæssigt er det noget betænkeligt, at der sidder nogle i stiftsrådet og udpeger kirker, som skal nedlægges, når det netop ikke er kirker, som de selv kommer fra. Det går ikke, at man sidder og varetager sine egne interesser i sådan en proces, og det skal der findes en løsning på, siger Venstre-manden.

Ditlev Tamm, juraprofessor ved Københavns Universitet med speciale i kirkeret, understreger over for Kristeligt Dagblad, at det trods menighedsrådenes protester er Manu Sareen, der har det sidste ord i sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu