ANNONCE

Utøya-offer fik brev fra Breivik: Det løb mig koldt ned ad ryggen

8. april 2021 19:30 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Oslos viceborgmester måtte flygte fra Breivik, sidste år fik hun en hilsen fra ham

Utøya-offer fik brev fra Breivik: Det løb mig koldt ned ad ryggen
Det var en noget chokeret viceborgmester, som fik et brev fra terrorist Anders Behring Breivik. Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix

Otte år forinden måtte Kamzy Gunaratnam flygte fra terrorist Anders Behring Breiviks kugler. I januar sidste år stod hun med et brev i hånden, som var underskrevet at den mand, der jog hende på flugt på den lille ø og dræbte 69 af hendes venner.

Det skriver det norske medie VG.no.

Hun er i dag viceborgmester i Oslo, og det var netop derfor, han skrev til hende.

– Da jeg åbnede brevet, føltes det som om hele rådhuset svajede under mine fødder, skriver viceborgmesteren i sin nye bog Din kamp er min kamp.

Terroristen, der nu har skiftet navn til Fjo Hansen, havde sendt 22 tætskrevne sider, hvor han beklagede sig over sine vilkår i fængslet og ville benådes efter sin dom på 21 år.

– Da jeg læste dit navn, løb det mig koldt ned ad ryggen. Min krop gik i panik-modus, skriver hun bogen rettet mod Breivik.

En lille hilsen

Brevet var sendt til alle repræsentanter fra det norske Stortinget. Der var dog en lille hilsen til Kamzy Gunaratnam, hvor han bad om tilgivelse.

– Kære Kamzy Gunaratnam! 🙂 Vær så venlig at tilgive mig og accepter min omvendelse, skrev terroristen i brevet.

Til VG.no fortæller viceborgmesteren, at hun blev bange efter hun modtog brevet, og at hun i tiden efter, hun modtog det, havde problemer med at sove om natten.

Hendes bog handler netop om, at gå kamp med de oplevelser og traumer hun har haft som følge af terrorangrebet.

– Det er samfundet, som skabte Breivik, og som politiker har jeg ansvar for at arbejde på systemerne og strukturerne, som var med til at skabe ham, fortælle hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu