ANNONCE

Utrygge borgere gjorde noget rigtigt smart

25. august 2020 09:46 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Det gik stærkt mandag aften.

Er du utryg ved trafiksitautionen i dit nærområde? Så har du mulighed for at få politiet til at kigge forbi med måleudstyr og fotovogn.

Det var præcis det, som borgere i Aabenraa Kommune havde gjort.

Med god grund, skulle det vise sig.

Mandag aften havde Syd- og Sønderjyllands Politi opstillet sit udstyr på Hellevad-Bovvej, oplyser politikredsen på Twitter.

Her blev i alt blitzet 29 bilister – fem af dem fik et klip.

En bilist blev målt til 134 kilometer i timen – hvor fartgrænsen altså er 80.

Det kostede en betinget frakendelse af kørekortet.

“Sænk farten og hjælp alle sikkert frem”, opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi.

Vanvid på vejene

I en pressemeddelelse kan Københavns Politi fortælle, at man i 2020 allerede har fanget halvanden gang så mange vanvidsbilister som man gjorde i hele 2002.

Og det får chef for Center for færdsel og trafik i Københavns Politi, Steen Søder, til at rase:

– Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt at køre på den måde. Vanvidsbilisterne spiller hasard med både eget og tilfældige borgeres liv. Derfor er det noget, vi har stort fokus på i vores færdselsindsats, siger han i pressemeddelelsen.

Unge mænd i store biler

I 2019 blev 19 personer sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningen med mere end 100 procent. Alene i første halvår af 2020 er 31 personer sigtet for det samme.

Da samfundet igen begyndte at åbne, faldt antallet af de grelle fartsyndere igen. Men de er desværre ikke væk fra gaderne endnu. I et af de seneste eksempler blev en 24-årig mand den 7. juni klokken 00.40 taget med mindst 156 kilometer i timen hen over Langebro – en zone, hvor man maksimalt må køre 50 kilometer i timen.

Og det er en helt særlig type personer, man særligt fanger, lyder det fra Steen Søder:

– Vanvidsbilisterne er unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor, og derfor fortsætter vi vores indsats for at komme det her til livs, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu