ANNONCE

Uventet jobboom i USA skaber glæde

3. august 2012 17:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Uventet jobboom i USA skaber glæde
Billede mangler

Amerikanske arbejdsgivere ansatte i juli det største antal arbejdere i fem måneder, men samtidig er arbejdsløshedsprocenten steget med 0,1 procentpoint fra 8,2 procent i juni til 8,3 procent i juli.
Det vil formentlig betyde, at forventningen om en yderligere økonomisk støtte fra den amerikanske centralbank, FED, bevares.
Antallet af arbejdspladser uden for landbruget er steget med 163.000 i sidste måned, oplyser det amerikanske beskæftigelsesministerium fredag, og dermed overstiges økonomernes forventning om 100.000 nye job.
De positive tal overskygges noget af stigningen i arbejdsløshedsprocenten, der er steget fra 8,2 procent i juni, ligesom flere mennesker har opgivet at søge arbejde.
Dertil kommer, at en revideret opgørelse af tallene for beskæftigelsen for maj og juni er ændret til 6000 færre nye job, end der er oplyst tidligere.
Den nøje overvågede rapport om beskæftigelsen offentliggøres to dage efter, at den amerikanske centralbank sendte et stærkere signal om, at en ny væsentlig støtte kunne være på vej, hvis ikke det svækkede opsving kommer sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu