V: 17-årige må køre bil med forælder

13. juli 2012 07:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V: 17-årige må køre bil med forælder
Billede mangler

17-årige bag rattet i bilerne kan blive en realitet – Venstre foreslår at 17-årige får lov at køre bil med en erfaren bilist ved deres side.
 
17-årige skal have mulighed for at øve sig bag rattet i en bil med en erfaren bilist ved siden af. Det skal være med til at ruste de unge til et liv som ansvarlige trafikanter og dermed være med til at sænke antallet af trafikdræbte.
 
Forslaget kommer fra Venstre, der med inspiration i en lignende tysk ordning, som sænkede antallet af ulykker blandt unge bilister med 20 procent, tager nye miler i brug i kampen mod trafikulykker.
 
– Hvis vi skal endnu længere ned i antallet af trafikdræbte, skal vi fokusere på de unge. Derfor vil vi have gang i en forsøgsordning, som skal være et tilbud til de 17-årige, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Jyllands-Posten.
 
Også Socialdemokraterne er villige til at se på en sådan ordning. Men der skal slås hårdt ned på unge, der kører uden en forælder ved deres side.
– Umiddelbart lyder det som en spændende tanke, som jeg har stor sympati for. Vi skal have mere holdningsbearbejdning af de unge, siger Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, til Jyllands-Posten.
 
I 2011 kom antallet af trafikdræbte under 200. Dette r historisk lavt. Men Færdselssikkerhedskommissionen vil have tallet endnu længere ned, og derfor hedder den nye målsætning for 2020, at der højst må være 120 dræbte, eller hvad der svarer til 10 om måneden.
 
Hvad mener du? Skal 17-årige have lov at sidde bag rattet?

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu