V: Enhedslisten fratager lederne deres ansvar

14. februar 2013 16:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V: Enhedslisten fratager lederne deres ansvar
Billede mangler

»Meldingen fra Enhedslisten fratager lederne i den kommunale forvaltning deres ledelsesansvar,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs (V).

 

Meldingen kommer, efter Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (Ø), ifølge Politiken har indskærpet over for de ansatte i sin forvaltning, at de ved besættelse af midlertidige stillinger skal foretrække en langtidsledig, selv om vedkommende måske ikke er den bedste til jobbet.

Børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) bakker forslaget op, mens kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) og beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) siger nej.

Venstre mener, at forslaget lægger op til en »fuldstændig urimelig forskelsbehandling« af ansøgere:

»Jeg synes, det er en rigtig, rigtig dårlig idé. Det er en uskik på den måde at fratage lederne i den kommunale forvaltning deres mulighed for at ansætte den bedst kvalificerede,« siger Ulla Tørnæs og uddyber:

»Det må altid være sådan, at man går efter at ansætte den bedst kvalificerede. Viser det sig så, at den bedst kvalificerede er langtidsledig, slår man selvfølgelig to fluer med et smæk, men jeg synes, det skal og bør være lederen, der bestemmer, hvem der ansættes,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu