V forsvarer enegang om gyldent håndtryk

16. maj 2012 17:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V forsvarer enegang om gyldent håndtryk
Billede mangler

Venstre er kommet i skudlinjen, fordi partiet siger nej til at forringe det gyldne håndtryk, som politikerne får, når de forlader Folketinget.

 
Men partiets næstformand Kristian Jensen mener, det er usagligt, når regeringen beskylder Venstre for hykleri og skinhellighed, fordi partiet nægter at stemme for konkrete forringelser af folketingsmedlemmernes pensionsvilkår.
Venstre er som det eneste parti i Folketinget ikke med i en aftale om at forringe især det såkaldte eftervederlag, som hidtil har givet vragede politikere ret til 600.000 kroner ved exit fra Folketinget.
Ifølge Venstre skyldes modstanden mod forringelserne, at man ikke laver grundlæggende om på lønsystemet, men det er intet andet end en dårlig undskyldning for at ville bevare de lukrative ordninger, mener regeringsblokken.
– Jeg synes, det er meget mærkeligt, at de skal blande sig i, hvad Venstres politik er, siger Kristian Jensen.
– De skulle tage og læse vores beslutningsforslag i stedet for, hvor vi klart lægger op til, at der skal kigges på alt – både eftervederlag og pension, siger han.
Han vedgår, at Venstre ikke er villig til at forringe eftervederlaget – et slags gyldent håndtryk for folketingsmedlemmer – nu og her.
Spørgsmål: Hvad var jeres holdning til det eftervederlag egentlig?
– Jamen, vi har ikke gjort vores stilling endeligt op på de enkelte dele, siger Kristian Jensen.
– Det, vi påpeger, er, at hvis du i dag er folketingsmedlem og eksempelvis har et lønnet hverv ved siden af, så vil man fremadrettet opleve, at man vil gå markant ned i løn, fordi det vil blive modregnet, forklarer Venstres næstformand og fortsætter:
– Og nogle af de ting var der så en diskussion om, og der sagde vi klart, at vi synes, at den del skulle skilles ud, så den kunne gennemarbejdes mere, siger Kristian Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu