V kalder Engelbrechts gebyr-trussel for unødvendig

21. januar 2013 22:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V kalder Engelbrechts gebyr-trussel for unødvendig
Billede mangler

Erhvervsordfører Benny Engelbrecht fastholder, at kunder har ret til en gebyrfri konto og vil stoppe banker ved lov. Venstre vil ikke regulere på området.

 

– Man kan mene om Danske Bank, hvad man vil. Men vi kan se, at regulering af gebyrer er overflødig. Kunderne skifter bare til en anden bank, hvor de ikke skal betale gebyr. Og på den måde kan vi jo se, at markedet fungerer. Vi politikere skal ikke regulere alt. Det er sådan, vi får de bedste priser og den bedste konkurrence, siger Mads Rørvig (V), erhvervsordfører for Venstre, til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Benny Engelbrecht er det imidlertid ikke nok at lade de frie markedskræfter råde.

– Mange banker kigger med interesse på det, Danske Bank har planer om, og hvis det her bliver en tendens, så bliver vi nødt til at stoppe det ved lov. Vi har sidste år nedsat en arbejdsgruppe, der netop skulle sikre, at alle danskere har adgang til de her basale bankfunktioner, så derfor mener jeg også, at Danske Bank kortslutter den proces ved at gøre det her. Og så må vi som regering gøre noget for at støtte de svageste kunder, siger Benny Engelbrecht.

Han pointerer, at et eventuelt lovindgreb kun vil gælde de kunder, der har en konto, hvorpå man udelukkende modtager løn eller en offentlig ydelse.

– Det gælder jo de helt basale behov. Og vi bliver nødt til at true den finansielle sektor med indgreb, hvis den ikke friholder de allersvageste grupper fra at betale gebyrer. Personer, der har en Nem-konto til for eksempel udbetaling af folkepension, skal have ret til et hævekort eller lignende uden at blive pålagt gebyrer, siger Benny Engelbrecht til Berlingske Nyhedsbureau.

Mads Rørvig fastholder, at det skal være op til den enkelte kunde at vurdere, om man vil blive i en bank eller ej.

– Den her sag har jo allerede vist, at kunderne går derhen, hvor de ikke skal betale gebyr, og hvor de får den bedste service. Det her forslag er fuldstændig unødvendigt, lyder det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu