V klar til se nærmere på ændret kræftkontrol

12. april 2013 12:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V klar til se nærmere på ændret kræftkontrol
Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.

Danske kræftpatienters overlevelseschancer må ikke forringes, siger sundhedsordfører fra Venstre. Foto: Colourbox.

Venstre tager positivt imod sundhedsminister Astrid Krags (SF) forslag om at ændre kontrollen af tidligere kræftpatienter, hvis det kan være med til at sikre, at kræftpatienters chancer for at overleve forbedres.

 

»Vi vil faktisk gerne være med til at diskutere det her nærmere. Det, der er det afgørende og helt centrale for os, er, at danske kræftpatienters overlevelseschancer samlet set ikke forringes,« siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V).

Udspillet som sundhedsministeren præsenterer i Jyllands-Posten, indebærer blandt andet, at der skal skrues ned for de rutinemæssige kontroller af tidligere kræftpatienter, fordi der ifølge sundhedsministeren ikke er dokumentation for, at de virker.

Sophie Løhde er bevist om, at det kan skabe utryghed blandt landets patienter og pårørende, og det skal tages seriøst.

»Den utryghed skal tages seriøst og lyttes til, og det er også derfor, at der er behov for at få konkretiseret det her yderligere, så man kan være sikker på, at hvis der er nogle, der skal have et andet tilbud, at de så har den fornødne vished og tryghed for, at de samlet set får et bedre og mere veltilrettelagt tilbud,« siger Sophie Løhde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu