V: Kommunale milliarder skal skabe vækst

8. marts 2013 11:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V: Kommunale milliarder skal skabe vækst
Billede mangler

34 milliarder kroner. Så meget ligger der lige nu i de 98 kommunekasser, viser nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

 

Til Altinget.dk siger både de Radikale og Enhedslisten, at kommunerne har sparet alt for meget, og at de bør satse mere på at skabe velfærd. Men det er ikke det, samfundet har brug for, lyder reaktionen fra Venstre.

Over for Berlingske Nyhedsbureau opfordrer gruppeformand Kristian Jensen (V) kommuner med penge på bogen til at sænke skatter og afgifter.

»Det er en gammeldags tankegang, at offentlige midler kun kan gå til forbrug,« siger han.

»Samfundet har først og fremmest brug for flere job i den private sektor, og hvis vi ønsker at få gang i arbejdsmarkedet igen, er det et spørgsmål om at sænke omkostningsniveauet for borgere og virksomheder. Det har regeringen indset, så jeg forstår ikke, hvorfor de Radikale nu vil have det offentlige forbrug op igen,« siger Kristian Jensen.

Hos centrum-venstre-tænketanken Cevea er man enig i, at de kommunale milliarder bør anvendes til at skabe vækst i samfundet, men i modsætning til Venstre mener tænketankens direktør, Kristian Weise, at regeringen bør fjerne lofterne over det offentlige forbrug og lade kommunerne skabe flere job.

»Vi er lige nu ved at overopspare os ned i et sort hul. Forbrugerne holder på pengene, virksomhederne sidder på kæmpe opsparinger, og selv kommunerne holder igen med at bruge de penge, som det ellers er deres opgave at omsætte til velfærd for borgerne. Det er en klassisk recept på økonomisk tilbagegang. Derfor skal kommunernes stadig større opsparing bruges til at booste dansk økonomi og jobskabelse,« siger han i en skriftlig kommentar.

»Den nye melding fra De Radikale om, at kommunerne er gået for vidt i deres spareiver er det helt rigtige signal. Vi må derfor forvente, at de nye toner bliver fulgt op af konkret handling og opblødning af blandt andet det kommunale anlægsloftet og de statslige bånd på kommunernes økonomi. De opsparede midler skal i brug nu,« erklærer Cevea-direktøren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu