V: Matchfixing farligere for topsport end doping

5. februar 2013 00:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V: Matchfixing farligere for topsport end doping
Billede mangler

De to aktuelle sager om matchfixing i dansk og international fodbold er fundamentalt set meget meget farligere for legitimiteten i elitesport end alle dopingsager tilsammen. Derfor er der behov for, at regeringen tager politisk initiativ til at imødekomme problemet, mener Venstres idrætsordfører, Martin Geertsen (V).

 

– Jeg synes, det er en skændsel, hvis idrætsfolk doper sig. Men langt værre er det, hvis vi på forhånd ikke ved, om et resultat er fixet på forhånd. Det er meget, meget kritisk for vores allesammens tro på, at det, vi ser på skærmen eller på stadion, rent faktisk er en kamp og ikke et spil for galleriet, udtaler Martin Geertsen i en pressemeddelelse.

Han mener, at idrætten selv kan – og gør – meget, men at der også er behov for politiske initiativer.

– Jeg mener, at regeringen hurtigst muligt bør reagere og tage initiativer på såvel nationalt som internationalt plan, siger han.

Idrætsordføreren peger blandt andet på at give politiet bedre efterforskningsmuligheder, og at regeringen ser nærmere på, om reglerne for at spille på sportsbegivenheder er, som de skal være.

– Matchfixing er virkelig et meget alvorligt problem, som risikerer at ryste grundvolden i elitesportens legitimitet. Derfor er dette det idrætspolitiske problem, som vi må tage mest alvorligt i disse år, siger Martin Geertsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu