ANNONCE

V-medlemmer giver klar besked til Støjberg

16. december 2020 15:08 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

I debatindlæg i Jyllands-Posten opfordrer 25 medlemmer af Venstre partiets næstformand til at træde tilbage.

V-medlemmer giver klar besked til Støjberg
Inger Støjberg (V) må gå af som næstformand, skriver 25 Venstre-medlemmer i et indlæg i Jyllands-Posten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

25 lokalmedlemmer af Venstre opfordrer i Jyllands-Posten til, at næstformand Inger Støjberg (V) går af.

Det gør de efter Instrukskommissionens konklusioner, der kom mandag. Instrukskommissionen har gransket den ulovlige instruks fra 2016 om, at alle asylpar, hvor den ene var mindreårig, uden undtagelse skulle adskilles.

Lokalmedlemmerne skriver, at de liberale principper om et retssamfund og grundlæggende demokratiske spilleregler er “under pres” i Europa og verden. Og at liberale kræfter må kæmpe imod det pres.

– Den kamp kan hverken rumme ulovlig administration eller vildledende oplysninger til landets parlament. Den kamp kan ikke ledes af selve dem, der leder angrebet mod det, vi burde stå for. Inger Støjberg må gå af, skriver de.

Blandt de 25 underskrivere er en kandidat til Folketinget og et byrådsmedlem. Ellers er der tale om menige medlemmer af partiet.

Kommissionen konkluderede, at daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg ikke direkte beordrede sit embedsværk til at bryde loven. Men at det var hendes klare ønske trods advarsler om, at den ville være ulovlig at udføre.

Har vildledt Folketinget

Det konkluderes desuden af kommissionen, at Støjberg også har vildledt Folketinget.

– At være næstformand i Venstre, Danmarks Liberale Parti, kræver under alle omstændigheder andet og mere, end Inger Støjberg har præsteret.

– At være næstformand i Venstre må kræve en dyb og uophørlig tilknytning til de liberale retsstatsprincipper, hvorpå vores land og hele den vestlige verden er opbygget, skriver de 25 medlemmer i indlægget.

Efter Instrukskommissionens konklusioner har et flertal i Folketinget tilkendegivet, at det ønsker, at uvildige advokater skal gennemgå rapporten for juridisk at vurdere, om der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

De første fem bind plus bilag kan læses på Justitsministeriets hjemmeside. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu