V: Offentligt løntilskud bruges forkert

22. februar 2013 20:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V: Offentligt løntilskud bruges forkert
Billede mangler

Der findes eksempler på kommuner, som har brugt ordningen for løntilskud lidt for kreativt. Sådan lyder det fra Venstre, efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fredag har foreslået at forkorte perioden fra det offentlige løntilskud fra et helt til et halvt år.

 

»Et af de allerbedste instrumenter til at få folk tilbage på arbejdsmarkedet, det er gennem virksomhedspraktik og de forskellige ordninger, der findes. Men vi har desværre været vidne til, at rigtig mange kommuner inden for det offentlige ikke helt har fulgt ånden i løntilskudsordningen. De har afskediget ordinære ansatte og i stedet ansat folk i løntilskud, det har selvfølgelig ikke været meningen,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V).

Mette Frederiksen mener ikke, at den nuværende ordning om offentligt løntilskud har medført de fastansættelser, som den oprindeligt lagde op til. Derfor skal perioden halveres, foreslår hun.

Det vil medføre offentlige besparelser på 65 millioner kroner om året, og de penge skal indgå i den kommende reform af kontanthjælpen.

»Vi flytter pengene fra en indsats, som ikke har tilstrækkelig god effekt, til noget, vi tror mere på, herunder uddannelse,« siger Mette Frederiksen.

Men Ulla Tørnæs vil endnu ikke lægge sig fast på, om det er en god løsning, og om man skal pille ved løntilskudsordningen. Hun afventer et udspil fra beskæftigelsesministeren.

»Det er jo svært at sige, det er kun et lille element af en stor og omfattende reform og det kommer an på, hvordan det samlet kommer til at se ud,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu