V og K dropper udligningsreform

2. maj 2012 17:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V og K dropper udligningsreform
Billede mangler

Drømmen om en bred udligningsreform, der skal flytte millioner af udligningskroner fra rige kommuner til fattige, er brast.
De Konservative er nemlig så utilfredse med regeringens udspil, at partiet nu trækker sig fra forhandlingsbordet, oplyser De Konservatives formand Lars Barfoed i en pressemeddelelse.
Også Venstre har valgt at trække sig fra forhandlingerne, oplyser Venstres kommunalordfører Jacob Jensen til Ritzau.
– Regeringen har ikke ønsket at imødekomme os i kravet om inddragelse af leveomkostningerne i udregningen af udligningen.
– Dette på trods af, at folks rådighedsbeløb i de kommuner, der bidrager mest til udligningen, er meget mindre end i de kommuner, der modtager fra ordningen.
– Dermed er det ikke muligt at opnå en mere retfærdig og rimelig udligning, siger Lars Barfoed.
Regeringen har hele tiden holdt fast i, at udligningsordningen skal ændres, så der går penge fra rige til fattige kommuner. Det skal blandt andet hjælpe kommuner i udkantsområder med at få råd til at behandle sager om socialt udsatte børn bedre.
De Konservative har til gengæld insisteret på, at ordningen skal tage højde for reelle leveomkostninger i de forskellige kommuner, fordi det er billigere at bo i udkantskommunerne end i de rige nordsjællandske kommuner.
Ifølge Lars Barfoed er det nødvendigt, fordi rådighedsbeløbet – det beløb en familie har tilbage til sig selv at leve for – ofte er langt mindre i de rige kommuner end i de fattige kommuner, som modtager penge gennem udligningen.
– Derfor skal leveomkostningerne indgå i beregningerne for udligningen, hvis systemet skal være mere rimeligt, siger Lars Barfoed og fortsætter:
– Det Konservative Folkeparti har derfor i dag meddelt økonomi- og erhvervsminister Margrethe Vestager, at partiet ikke kan medvirke til den ny udligningsreform, som regeringen har lagt op til. Dermed kan der ikke gennemføres et nyt forlig om udligningssystemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu