ANNONCE

V og K puster fornyet liv i fattigdomsdebat

16. december 2011 08:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V og K puster fornyet liv i fattigdomsdebat
Billede mangler

Er du i et ægteskab, har du børn og er både du og din bedre halvdel på kontanthjælp, så skal du have en job, der giver over 29.600 kroner om måneden, før det kan betale sig at arbejde.
 
Det fremgår af et svar til Folketingets finansudvalg fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
 
Det skriver Berlingske. Den konservative finansordfører Mai Henriksen retter skytset mod regeringens afskaffelse af kontanthjælpsloftet.
“Jeg synes faktisk, det er ekskluderende for de mennesker til hvem man siger, at du kan ligeså godt blive liggende på sofaen, for det kan ikke betale sig for dig at arbejde,” siger hun til Newspaq.
 
Også Venstres finansordfører Peter Christensen kritiserer regeringen for at skabe en situation, hvor det ikke kan betale sig for folk på passive overførselsindkomst at bidrage til samfundet.
“Når regeringen nu skaber et system, hvor den første af et ægtepar, der finder et arbejde, skal tjene 29.600 kr. for at have det samme, så siger de reelt til de kontanthjælpsmodtagere, at de er til grin, hvis de tager et job,” lyder det fra Peter Christensen.
 
SF’s finansordfører Jonas Dahl siger til Berlingske. at han ikke vil gå ind i diskussionen om, hvornår man er fattig.
“Jeg synes, det er vigtigt at få fokus på, at vi får skabt arbejdspladser i stedet. Problemet lige nu er, at vi mister arbejdspladser, og det er den udvikling, vi vil vende med den vækstpakke, vi har fremlagt. Det skal være muligt at få et arbejde,” siger Jonas Dahl.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu