V og K smækker med døren – nej til rygelov

11. april 2012 20:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V og K smækker med døren - nej til rygelov
Billede mangler

Regeringen må finde et alternativt flertal til at få gennemført deres rygelov.
Venstres og De Konservatives sundhedsordførere Sophie Løhde og Benedikte Kiær har valgt at forlade forhandlingerne med sundhedsminister Astrid Krag om en revision af rygeloven.
“Den nuværende rygelov fungerer grundlæggende ganske udmærket. Vi har fra start taget afstand fra regeringens absurde forslag om at forbyde landmanden at tænde sin pibe i sin egen traktor, at forbyde vognmanden at ryge i sin egen vogn eller, at man for den sags skyld skal forbyde rygning på enkeltmandskontorer,” siger Sophie Løhde og Benedikte Kiær i en fælles pressemeddelelse.
De to ordførere mener ikke, at man skal lovgive om ikke-eksisterende problemer f.eks. for uddannelsesinstitutioner for unge over 18 år, hvor der ifølge ministerens oplysninger kun er en enkelt institution med et rygerum for lærerne.
De mener samtidig, at det med den gældende lovgivning er forbudt for børn og unge at ryge på børneinstitutioner og skoler.
Dansk Folkeparti har allerede forladt forhandlingerne om en revision af rygeloven, hvorfor ændringer først kan træde i kraft efter et folketingsvalg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu