V og K vil genåbne energiaftale

14. marts 2013 17:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V og K vil genåbne energiaftale
Billede mangler

Oppositionspartierne Venstre og de Konservative mødte torsdag op til forhandlinger om vækstplanen, der blandt andet skal sænke selskabsskatten og skabe tusindvis af arbejdspladser i Danmark.
Finansordfører Peter Christensen (V) ser gerne, at regeringen vil genåbne energiaftalen fra marts 2012 for at dæmpe omkostningerne ved produktion i Danmark.

 

»Energi er et område, hvor vi har højere afgifter end det meste af Europa, og det koster arbejdspladser,« siger han.

Energi er et af de centrale emner for Venstre, der ikke møder op til forhandlingerne med ultimative krav.

»Men vi har en klar opfordring om, at der i diskussionen om arbejdspladser også bliver set på energi,« siger han. Formand Lars Barfod (K) tror, at regeringen vil være med til at kigge på energiafgifterne.

»Vi skal fastholde klimamålsætninger, men vi skal hele tiden sørge for at have et konkurrencedygtigt erhvervsliv. Den diskussion kan jeg ikke forestille mig, at regeringen vil nægte os,« siger han.

Venstre har ud over lavere energiafgifter et ønske om at få danskerne til at købe mindre i eksempelvis Tyskland. Det skal ifølge partiet ske ved at sænke afgifter på øl, slik og vin. Derudover har Venstre udtrykt et klart ønske om et byrdestop for virksomheder, der skal sikre færre administrative opgaver fra staten ude i virksomhederne.

Vækstplan DK, der er en opdatering af regeringens 2020-plan fra maj sidste år, letter dansk erhvervsliv for afgifter og skatter for ti milliarder kroner. Blandt andet nedsættes selskabsskatten gradvist fra 25 til 22 procent over de kommende år. Finansieringen af planen kommer blandt andet fra en mindre offentlig vækst. I stedet for den planlagte vækst på 0,75 procent frem mod 2020, skal stigningen i det offentlige forbrug nu holdes nede på 0,6 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu