ANNONCE

V-profil: -Jeg peger på Støjberg

2. september 2019 20:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Karsten Lauritzen, der tilhørte Kristian Jensens fløj, støtter en ledelsesduo med Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg som Venstres nummer et og to

V-profil: -Jeg peger på Støjberg
Karsten Lauritzen peger på Inger Støjberg som næstformand i Venstre. Foto: Scanpix

Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg vil med sin jyske baggrund, sit køn og sit politiske ståsted være den rigtige næstformand for Venstre i en ledelsesduo med partiets nuværende politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

Det mener tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), der i partiets gamle magtkonstellation var en markant repræsentant på fungerende partiformand Kristian Jensens fløj i partiet. Det skriver Politiken i sin avis, der udkommer tirsdag.

Lauritzen har selv modtaget flere opfordringer om at kandidere som næstformand, men mener, at Støjberg vil være den rigtige.

– At næstformanden skal hedde Inger Støjberg, handler om at kunne lave et godt team, siger Karsten Lauritzen i et interview i Politiken.

Han har selv et ønske om at blive gruppeformand, men understreger, at fordelingen af de øvrige poster vil være en opgave for en kommende ledelse.

Siden Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen i lørdags meddelte deres exit, har en lang række fremtrædende Venstre-folk fra hele landet peget på Jakob Ellemann-Jensen som deres foretrukne formandskandidat.

Flere Venstrefolk har ligeledes nævnt Inger Støjberg som deres foretrukne kandidat til næstformandsposten, men ikke i nær samme omfang som Ellemann.

Ved folketingsvalget opnåede Støjberg Venstres næsthøjeste personlige stemmetal. På partiets indre linjer og i den offentlige debat har hun ofte delt vandene i værdi- og udlændingedebatten med skarptskårne opslag på sin velbesøgte facebookprofil.

I 2017 fik hun kritik fra Løkke for et opslag med et billede af sig selv sammen med en lagkage i anledning af, at hun som minister havde gennemført 50 stramninger på udlændingeområdet.

Inger Støjberg og Jakob Ellemann-Jensen har ikke kommenteret sagen over for Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu