V: Rød fremgang i store byer er et »wake up call«

16. marts 2013 09:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V: Rød fremgang i store byer er et »wake up call«
Billede mangler

Det er »et ubehageligt men nødvendigt wake up call for borgerlige politikere«, at en Gallup-måling ifølge Berlingske viser, at Socialdemokraterne står til at bevare magten i København, Aarhus, Odense og Aalborg – og det med støtte fra et markant styrket Enhedslisten.

 

Sådan lyder det fra folketingsmedlem Martin Geertsen (V), der er Venstres spidskandidat i Region Hovedstaden ved kommunalvalget til november.

»Vi har nok haft en tendens til at tro, at vi lokalt og regionalt bare kunne læne os tilbage og ride ind på ryggen af Lars Løkke Rasmussens landspolitiske succes. Denne måling viser med al ønskelig tydelighed, at vi også i det nære bliver nødt til at udfordre denne røde bølge,« siger Martin Geertsen i en kommentar.

Enhedslisten står således til en tredobling af stemmerne i både Aarhus og Odense, mens målingen giver partiet 27 procent af stemmerne i København.

Martin Geertsen advarer således imod, hvad han mener, den røde fremgang kan få af betydning i hovedstaden. Han mener, at man vil få »et decideret chok, hvis Enhedslisten får lov at svinge taktstokken over trafikpolitikken« og frygter, at de større byer ender som »de rene socialistiske eksperimentarier«.

»Derfor må alle borgerlige kræfter konstant og helt frem til valglokalerne lukker 19. november gøre vælgerne opmærksom på, hvad man risikerer ved så massiv opbakning til den alleryderste venstrefløj. Det kan man godt kalde en skræmmekampagne, for det er sandt at sige skræmmende, hvad familierne i storbyerne risikerer med så massive røde rykind,« siger Martin Geertsen.

Enhedslisten glæder sig dog over fremgangen.

»Det er helt entydigt Enhedslisten, der nu er det næststørste parti på venstrefløjen. Det vil betyde mere rød politik i kommunerne,« siger gruppeformand Per Clausen (Ø), der er spidskandidat i Aalborg, til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu