V: Statsansattes skattefrihed er forskelsbehandling

24. oktober 2012 07:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V: Statsansattes skattefrihed er forskelsbehandling
Billede mangler

Statens udsendte i udlandet får skattefrit tillæg mens privat ansatte skal betale skat i Danmark. Urimeligt, siger Venstre.
 
Udstationerede medarbejdere i staten får en urimelig skattefordel i forhold til privat ansatte i udlandet.
 
Det mener Venstre, der kalder det ‘forskelsbehandling’, at udstationerede danskere skal betale dansk skat, mens statens udsendte får et skattefrit tillæg.
 
– Der er paradoksalt, at regeringen ikke vil tilbagerulle ændringen af ligningslovens § 33A, når statens egne udstationerede fortsat kan nyde godt af skattefritagelse. Derfor appellerer vi nu endnu engang til regering for at tilbagerulle ændringen, siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen.
 
Hans kommentar kommer, efter Berlingske i dag citerede juridiske eksperter for, at reglerne er urimelige.
 
Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har ikke ønsket at lave reglerne om. Men Venstres skatteminister håber, at den nye skatteminister, Holger K. Nielsen (SF), er til at tale med.
 
– Erhvervslivet holdes som gidsel i et symbolpolitisk spil. Regeringen taler meget om at skabe vækst og beskæftigelse, men sætter ikke handling bag ordene. Venstre er villige til at indgå i et konstruktivt samarbejde for at skabe arbejdspladser. Lad os starte med at fjerne de direkte skadelige tiltag, siger Torsten Schack Pedersen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu