Vil ændre cigaretter for altid

24. maj 2019 22:26 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Alle tobaksproducenter skal forpligtes til at sælge cigaretter fra ens pakker uden logo og i samme farve.

Vil ændre cigaretter for altid
Fremover skal pakkerne med cigaretter ikke længere have lov til at være farverige og med logo. De skal være neutrale, mener Venstre og rød blok. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Del:

Det er efterhånden blevet hverdag, at man ser rygere på gader og stræder, hvis de vil nyde en af deres cigaretter. Førhen måtte de mange rygere både nyde nikotinen på restauranter, værtshuse og i toge, men sådan er det ikke længere.

Derudover er det blevet dyrere og dyrere at købe de usunde nydelsespinde, som nogle nok vil kalde dem. Men nu ser det ud til, at rygerne endnu engang må affinde sig med, at deres favoritlast står overfor en stor ændring.

Venstre vil have neutrale cigaretpakker. Dermed tilslutter partiet sig rød blok, som i årevis har ønsket, at den farverige grafik på pakkerne skal væk. Det skriver Politiken.

Venstre vil indføre neutrale cigaretpakker “så snart som muligt”.

– Cigaretpakker udgør en reklamesøjle, og der skal ikke reklameres for cigaretter over for børn og unge.

– Vi ønsker derfor at standardisere pakkerne, så vi skærmer dem mod den skadelige røg, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Politiken.

Sådan vil det blive

Alle tobaksproducenter skal ved lov forpligtes til at sælge deres cigaretter fra pakker, der er ens – intet logo og samme farve. Rygerne kan kun finde deres mærke ved at læse den ensartede skrifttype på pakken.

Venstres melding er en kovending i forhold til regeringens hidtidige politik på området, hvor den har afvist rød bloks politik, skriver Politiken.

Allerede i 2016 fastslog Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, at de efter et regeringsskifte vil indføre neutrale cigaretpakker.

Effektiv løsning

Lørdag præsenterer Venstre på Kræftens Bekæmpelses årsmøde en række initiativer, der skal komme det stigende antal af unge rygere til livs og sikre en røgfri generation i 2030.

Kræftens Bekæmpelse har tidligere påpeget, at neutrale pakker er en effektiv løsning, når det gælder om at få færre børn og unge til at ryge.

Organisationen har ikke ønsket at udtale sig til Ritzau om Venstres udmelding. Administrerende direktør Jesper Fisker oplyser, at han venter på den samlede pakke af initiativer, før han vil forholde sig til det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu