ANNONCE

V træder vande om rydning af betalingsring

23. januar 2012 11:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V træder vande om rydning af betalingsring
Billede mangler

Selvom Venstre ønsker betalingsringen “hen hvor peberet gror”, så vil partiet ikke garantere at fjerne ringen, hvis de vinder næste Folketingsvalg.
Det siger trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen, selvom han i dag får opbakning fra ni ud af ti trafikeksperter, der ser bedre og billigere kollektiv trafik som det bedste middel mod bilkøer i København.
“Vi ved ikke hvilke forpligtelser, som regeringen kaster sig ud i til for eksempel betalingsstationer, så derfor kan vi ikke nu sige, om vi vil fjerne den, hvis vi vinder næste valg,” siger trafikordføreren til Newspaq.
Regeringen og Enhedslisten vil have betalingsringen klar i 2014. Sidder Helle Thorning-Schmidt (S) hele sin regeringsperiode, skal det næste Folketingsvalg først være i 2015.
Venstre kan dog garantere, at det store oppositionsparti vil melde klart ud, hvad man har tænkt sig inden næste valg.
“Vi bruger alle kræfter på at bekæmpe betalingsringen, og vi tror, det vil lykkes. Men hvis det lykkes regeringen at gennemtrumfe ringen med et snævert politisk flertal, så vil vi i god tid inden valget melde ud, hvad vi vil med ringen,” forklarer Kristian Pihl Lorentzen.
Regeringen forventer at have et lovforslag klar om betalingsringen i løbet af ugen.
Der spildes dagligt 213.000 timer i bilkøer rundt om i landet, og det svarer til knap 29.000 fuldtidsstillinger om året.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu