ANNONCE

V: Vestager og Möger i samråd om finansskat

15. januar 2012 17:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
V: Vestager og Möger i samråd om finansskat
Billede mangler

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) bliver nu trukket i samråd for at forklare regeringens holdning til den såkaldte tobin-skat.
Venstre mener, at de tre regeringspartier indtaget så mange forskellige holdninger til indførelsen af en fælles europæisk finansskat, at det er umuligt at blive klog på regeringens egentlige standpunkt.
Senest har SF’s politiske ordfører Jesper Petersen sagt til Politiken.dk, at en europæisk finansskat fortsat kan komme på tale på trods af, at flere ministre i ugens løb har sagt det modsatte.
“Regeringspartierne har meldt meget forskelligt ud i forhold til en tobin-skat. Vi er skarpe modstandere af det. Her i ugen er det kommet frem, at det vil koste 5.000 arbejdspladser at indføre en sådan skat. Så nu må vi få klarhed over, om regeringen støtter den eller ej,” siger finansordfører Torsten Schack Pedersen til Newspaq.
Han henviser til, at EU-Kommissionen i et internt notat har vurderet, at en skat på finansielle transaktioner vil sende 5.000 job ud af Danmark.
“Venstre er imod forslag, der sender arbejdspladser ud af Danmark, og derfor kan vi kun opfordre regeringen til, at den én gang for alle siger klart nej til at indføre en europæisk finansskat. Den kan kun blive et dyrt bekendtskab for Danmark,” sige Torsten Schack Pedersen.
Tobin-skatten har fået sit navn efter den britiske nobelprisvinder James Tobin. Han foreslog skatten tilbage i 1972 som et værn mod kortsigtet valutaspekulation.
EU-Kommissionen fremlagde 28. sept. 2011 et forslag om fælles regler for beskatning af finansielle transaktioner i alle EU’s 27 medlemslande.
Skatten har fået fornyet vind i sejlene, efter at Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy og Tysklands kansler Angela Merkel har erklæret sig som fortalere for den.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu