V vil kigge SU-beregning efter i sømmene

17. marts 2013 12:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V vil kigge SU-beregning efter i sømmene
Billede mangler

En udregning, som økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet har lavet, viser ifølge Politiken, at studerende i 2023 vil have knap 300 kroner mindre til rådighed om måneden, hvis SU-satsen, som regeringen lægger op til, fremover skal reguleres i takt med kontanthjælp og dagpenge.

 

Den udregning vil oppositionspartiet Venstre imidlertid »lige have regnet efter«.

»Det vil jeg lige høre ministeren om på et af vores næste forhandlingsmøder. Der er utroligt mange tal, der flyver gennem luften, så det skal vi lige have regnet efter for at se, om de tal nu også er korrekte,« siger SU-ordfører Mads Rørvig (V).

Han hæfter sig dog ved, at der er lagt op til, at SUen fremadrettet vil stige i takt med prisstigningerne.

»Det er jo et relativt begreb at få færre penge mellem hænderne, for det, der også er vigtigt, er, at de studerende i fremtiden har den samme købekraft, at de kan købe tilsvarende til, hvad de kan i dag, og det skal vi lige have sikret i de beregninger, at det også er tilfældet,« siger Mads Rørvig.

Han understreger, at Venstre har tre elementer, som er vigtige for partiet i forhandlingerne om SU-reformen.

»Dels vil vi gerne have befordringsgodtgørelse til de studerende fuldstændig på lige vilkår med det, der gælder, hvis du har et arbejde i dag. Så vil vi gerne have, at vi indfører en iværksætterydelse til udvalgte studerende, og så vil vi gerne have en mere fleksibel SU-ordning, så man kan få mere i SU, hvis man tager flere fag,« siger Mads Rørvig.

Den samlede SU-reform skal i regeringens udspil give en besparelse på to milliarder kroner om året, og den lavere regulering af SUen forventes ifølge Politiken isoleret set at bidrage med en halv milliard kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu